• HOME
  • OVER FIRMA VAN SCHIE
  • SHOP
    • POSTERS
    • MAPS
    • PERSONAL
    • STATIONERY
  • BLOG
  • CONTACT
  • WINKELMAND
    • MIJN ACCOUNT
Firma van Schie

Sinner Saterday | Hummingbird Cake

mei 6, 2017

Als ik ergens koffie ga drinken, kan een taartje natuurlijk niet ontbreken. En na het proeven van de Hummingbird Cake wilde ik niets anders meer. Jeetje, wat is deze lekker zeg! De perfecte combinatie van banaan, ananas en het zoete van de cream cheese icing. Thuis ben ik direct aan de slag gegaan om deze heerlijke taart zelf te maken. En heb je nog een paar rijpe bananen over? Gooi deze dan niet weg, maar maak er deze heerlijke taart mee! Hup, snel naar de supermarkt om de andere ingrediënten te halen en aan de slag te gaan. Je krijgt er geen spijt van! Perfect voor het zomerse weer wat eraan zit te komen.

Ingrediënten voor 14 personen

  • 250 ml olijfolie
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 350 gram rietsuiker/ bruine basterdsuiker
  • 4 extra rijpe bananen
  • 350 gram ananas uit blik
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram pecannoten + extra voor de garnering

Ingrediënten voor de icing

  • 200 gram poedersuiker
  • 75 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram roomkaas
  • 2 limoenen

Extra:

  • 2 bakblikken met een diameter van +/- 23 cm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.

Vet de bakvormen in en bekleed de bodem met bakpapier. Een handig trucje hiervoor is om de bodem van het bakblik op het papier te zetten, over te trekken en uit te knippen. Zo past het bakpapier precies op de bodem.

Zeef het bloem en kaneel in een grote kom en voeg hier de suiker en een snufje zout aan toe.

Pel de bananen en prak ze met een vork totdat het een papje is geworden. Als er nog een paar stukjes banaan in zitten is het niet erg, zolang het grootste deel maar geprakt is.

Laat de ananas helemaal uitlekken en snij deze heel fijn.

Doe de ananas, banaan, eieren, olijfolie en vanille extract in een andere kom en mix dit goed door elkaar. En voeg daarna de droge ingrediënten toe en ‘vouw’ dit door het beslag. Ik gebruik hier een siliconen spatel voor, hiermee schraap je alles goed door in de kom.

Hak de pecannoten fijn en voeg deze toe aan het beslag.

Verdeel het beslag over beide blikken. Bak beide taarten in 35 tot 40 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Steek de prikker in het midden van de taart, en wanneer hij er droog uitkomt, is de taart klaar.

De taart is gaar wanneer de bovenkant goudbruin is gekleurd en de taart zachtjes terugspringt als je erop drukt.

Ga met een mes langs de randen, en laat de taarten voor minimaal 10 minuten in het bakblik zitten totdat je ze op een afkoelrek legt.

Maak in de tussentijd de icing. Zeef de poedersuiker boven een kom en voeg hier de boter aan toe. Mix dit met een keukenmachine of handmixer totdat het mengsel creamy en bleek is.

Voeg de creamcheese en de rasp en sap van 1 limoen aan de suiker en boter toe en mix dit kort door elkaar tot alles goed gemengd is. Mix het niet te lang, anders wordt de icing te vloeibaar. Zet de icing in de tussentijd in de koelkast totdat de taarten zijn afgekoeld.

Als de taarten volledig zijn afgekoeld, is het tijd om de taart op te bouwen. Plaats een taart op een bord of taartplateau. Bestrijk met de helft van de icing de bovenkant van de eerste laag taart. Zorg ervoor dat het overal even dik is. Als je dit niet doet, gaat de taart scheef staan. Leg nu de tweede taart op de eerste en doe hier de overgebleven icing op. Bestrijk dit over de taart en laat ongeveer 2 cm van de rand leeg. Dit ziet er het mooist uit, en scheelt weer geknoei als je de taart nog wilt vervoeren.

Om de finishing touch toe te voegen aan de Hummingbird Cake, hak nog wat pecannoten fijn en strooi deze over de taart heen. Rasp er nog wat limoenschil overheen voor de kleur en de Hummingbird Cake is klaar! Een frisse taart met een zoete nasmaak. Ideaal voor een zomerse dag om met vrienden en familie te delen.

Enjoy!

Heb jij deze Hummingbird Cake gemaakt en ben je trots op het eindresultaat, laat het mij dan vooral weten via Instagram of Facebook met de hashtag #firmavanschie. Ik ben benieuwd! Misschien zit je wel in de Firma favorite van de maand.

Filed Under: Eten, Feestdagen, Recepten, Zoet

Share

Facebook Google+ Twitter Pinterest Email

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Nicole Orriëns says

    juni 21, 2017 at 16:20

    Wat een heerlijke taart lijkt me dit. Zeker met die vruchten er bij in. De naam vind ik ook nog eens heel erg leuk!

    Beantwoorden

Back to Blog

Trackbacks

  1. Lemon Poppyseed Cake - Pineut Likeur Framboos Curd - Firma van Schie schreef:
    augustus 26, 2017 om 07:19

    […] Lemon Poppyseed Cake – Pineut Likeur Framboos Curd nu super lekker? Probeer dan ook eens mijn Hummingbird Cake, een heerlijke, frisse taart gevuld met ananas, banaan en pecannoten. Ideaal voor de […]

    Beantwoorden
  2. Vegan Aubergine Meat(less)balls - Firma van Schie schreef:
    september 4, 2017 om 07:10

    […] je deze Vegan Aubergine Meat(less)balls met Spaghetti nu super lekker? Probeer dan ook eens mijn Hummingbird Cake, een heerlijke, frisse taart gevuld met ananas, banaan en pecannoten. Ideaal voor de […]

    Beantwoorden

Over Daphne


Hi there, welkom op de blog van Firma van Schie. Een wereld vol met passies van mij. Eten, mooie ontwerpen en favorieten.

Liefs Daphne

ZOEK OP DE WEBSITE

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

  • C O M P L I M E N T | Voor mij is het elke dag complimentendag. Want waarom zou je maar een keer per jaar extra liefde uitspreken naar jezelf of anderen? Welk compliment heb je jezelf vandaag gegeven?
  • ✋🏻 | Hello from snowy London. Onverwachts een korte pauze ingelast weg van social media. Even tijd voor jezelf en de liefste mensen om mij heen. Maar het grappigste is, dat ik des te meer zin heb om weer aan de slag te gaan! Lekker ontwerpen, plaatjes schieten en blogjes tikken! Dus houdt Firma van Schie in de gaten voor nieuwe content! P.s. Ben jij wel eens in London geweest? 🇬🇧 Tips zijn altijd welkom!

VOLG MIJ OP FACEBOOK

VOLG MIJ OP FACEBOOK

Nieuwsbrief

  • C O M P L I M E N T | Voor mij is het elke dag complimentendag. Want waarom zou je maar een keer per jaar extra liefde uitspreken naar jezelf of anderen? Welk compliment heb je jezelf vandaag gegeven?
  • ✋🏻 | Hello from snowy London. Onverwachts een korte pauze ingelast weg van social media. Even tijd voor jezelf en de liefste mensen om mij heen. Maar het grappigste is, dat ik des te meer zin heb om weer aan de slag te gaan! Lekker ontwerpen, plaatjes schieten en blogjes tikken! Dus houdt Firma van Schie in de gaten voor nieuwe content! P.s. Ben jij wel eens in London geweest? 🇬🇧 Tips zijn altijd welkom!
  • H E L P | Jeetje, wat kreeg ik veel leuke reacties op de gratis telefoon achtergrondjes! 💕 Liefde voor jullie allemaal! En nu de vraag, wat willen jullie voor de volgende editie! Printjes, dieren of eten? Hoe gekker hoe beter. Laat mij weten wat je op je telefoon achtergrond ziet, dan ga ik ermee aan de slag! •
P.s. wil jij nog steeds vuurwerk als je achtergrond? De link naar het artikel en de gratis achtergrondjes vind je in de bio!
  • T E K E N | Yes, daar zijn we weer. Na een korte periode van stilte is daar eindelijk weer een teken van leven. Na een heerlijke, drukke stage te hebben afgerond bij @flow_magazine is het weer tijd voor Firma van Schie! Mijn hoofd stroomt over van creativiteit voor nieuwe recepten, lifestyle artikelen en design. Zoveel zin om weer lekker aan de slag te gaan ✨ Maar eerst even voor vier dagen het kind uithangen in @disneylandparis. ✋🏻
  • N E W Y E A R | Elk jaar schrijf je ze weer op, maar kijk je er niet meer naar om. Goede voornemens, you love them or you hate them... Die van mij weten? Meer aan mijzelf denken en minder wat andere van je vinden of verwachten. Iets wat erg moeilijk is maar gelukkig niet onmogelijk! Oja, en tenminste nog een keertje terug naar mijn liefste stad, New York 🇱🇷 Dat moet wel goed komen denk ik! Maar ondanks alle voornemens om je heen, blijf vooral lekker jezelf! Je bent leuk genoeg 💕
  • 2 0 1 8 | Nog even en dan is het jaar weer voorbij. Mijn hoogtepunt? Het leukste van alles, de start van Firma! Dus heel veel kusjes en liefs voor alle mensen die ik hierdoor heb ontmoet. Er komen zoveel leuke, nieuwe dingen aan in ‘18. So stay tuned! Dus ik zou zeggen, pak er dan een extra oliebol bij, versla iedereen met 30 Seconds en maak van 2018 weer het mooiste. Liefs Daphne ✨
  • F R E E G O O D I E S | Feliz navidad! Terwijl jij helemaal christmas-proof uit zit te buiken aan het kerstontbijt, is het ook tijd voor je telefoon. Met deze achtergrondjes in winter thema stelen jullie beide de show 🤶🏻. En ze zijn ook nog eens gratis. Dus ik zou zeggen, downloaden die handel! #linkinbio
  • R E C E P T | Ben jij nog op zoek naar last-minute kerstdessert inspiratie? Dan is dit recept perfect, kerststol broodpudding 🎄. Hoe goed klinkt dat? Gebruik je laatste restjes kerststol, en je toetje staat zo op tafel! Lekker met een bolletje ijs en wat fruit. Ga snel aan de slag met dit recept en steel de show met het lekkerste gerecht! ✨ De directe link naar het recept vind je in de bio.

Meest recente berichten

  • Kerststol Broodpudding | Easy Kerstdessert
  • Lief zijn voor jezelf | Blijmakers + free printable
  • Recensie New York Kerstmis Bakboek + Cantuccini

Let’s stay in touch

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Doorzoek de website

SERVICE

  • VERZENDING & RETOUR
  • COPYRIGHT
  • ALGEMENE VOORWAARDEN

Copyright | Firma van Schie | Alle rechten voorbehouden